Son mesaj - Gönderen: ***asli*** - Cumartesi, 08 Nisan 2017 22:06
DJ BIR SU YAYINDA KEYIFLI DINLEMELER
 
Sayfa: [1] |   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hamsi Dolması  (Okunma Sayısı 1529 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cihat
Yeni Üye
*

karizma -5
Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 21


E-Posta
« Yanıtla #1 : 04 Temmuz 2009, 15:06:42 »

hamsi dolması oyy
Logged
..::asi_güzel::..
Acemi Üye
**

karizma -8
Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 93


« : 04 Temmuz 2009, 09:44:03 »

Malzeme
500 Gr. İri hamsi , 2 adet kuru soğan , 1 demet maydanoz, ½ çay bardağı sıvı yağ , Tuz , Karabiber
Yapılışı
Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır. Her iki tarafı tuzlanır ve biberlenir.

Soğanlar ince halkalar halinde doğranır; tuz ve karabiber serpilip biraz ovulur. İnce kıyılmış maydanozlar karışıma katılıp iyice karıştırılır.

Ayıklanmış bir hamsinin üzerine harçtan bir miktar konarak üstü diğer bir hamsiyle kapatılır ve hamsiler hafif yağlanmış bir tepsiye dizilip sıvı yağın kalanı üzerine dökülür ve 150 C sıcaklığa ayarlanmış fırında 40 dakika kadar pişirilir. Sıcak veya ılık servis yapılır.
Logged

Sayfa: [1] |   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

 
wep tasarim yilmaz bektaş mail yilmazbektas61@hotmail.de TEL 05343370091

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it