Son mesaj - Gönderen: ***asli*** - Cumartesi, 08 Nisan 2017 22:06
DJ BIR SU YAYINDA KEYIFLI DINLEMELER
 
Sayfa: [1] |   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Perde Pilavı  (Okunma Sayısı 1144 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ela
has Üye
*****

karizma 103
Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 550


« : 04 Temmuz 2009, 20:03:46 »

PERDE PİLAVINI MALZEMELERİ

Yarım kilo pirinç

2 adet haşlanmış tavuk göğüsü

20 gr kadar kuş üzümü

100 gr badem

50 gr dolmalık fıstık

1 çorba kaşığı tereyağ

tuz, karabiber
HAMURU İÇİN

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yumurta

50 gr oda sıcaklığında margarin

1 fincan zeytinyağ

kabartma tozu

tuz, un



PERDE PİLAVININ HAZIRLANMASI

Hamuru için olan bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan bir büyük bir de küçük bir parça ayırıp bölüyoruz. Büyük olan parçayı olabildiğince ince açıp pilavımızı tümden kaplayacak şekilde kalıba göre ayarlıyoruz.. Küçük olan hamur parçamızıda açıp pilavımızın altını kapatmak için kullanıyoruz.

Pilavımızın yapımı ise tereyağı pilav tenceresine alıyoruz,fıstığımızı ve bademlerimizi kızarana kadar pişiriyoruz daha sonra yarım saat öncesinden ılık suda yıkanmış ve bekletilmiş pirinçlerimizi döküyoruz ve güzelce kavurup kaynar suyunuda döküp pişmeye bırakıyoruz..

Pilavımız piştikten sonra tuzunu ve karabiberini ,haşlanmış, küçük parçalara ayrılmış tavuk göğüsünü ve kuş üzümümüzü ekleyip karıştırıyoruz.



Not:Bademlerimizi 1 gün önceden suda bekletelim ve kabuklarını soyupta kullanalım.


Logged
Sayfa: [1] |   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

 
wep tasarim yilmaz bektaş mail yilmazbektas61@hotmail.de TEL 05343370091

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it