Son mesaj - Gönderen: ***asli*** - Cumartesi, 08 Nisan 2017 22:06
DJ BIR SU YAYINDA KEYIFLI DINLEMELER
 
Sayfa: [1] |   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Taze Soğan Yahnisi  (Okunma Sayısı 1593 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
admin
Ziyaretçi
« : 20 Eylül 2009, 02:57:00 »

MALZEMELER
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
100 gr. margarin
1 kg. taze soğan
1 çorba kaşığı salça
Nane, tuz
Terbiye için:
2 yumurta sarısı
1/2 su bardağı yoğurt


HAZIRLANIŞI
Eti yıkayıp tencereye koyun. Suyunu çekene kadar pişirip, pembeleşene kadar kavurun.
Doğranmış taze soğanı ve margarini ilave edip 3 - 4 dakika daha kavurun. Salça ve naneyi ekleyin. Kavurmaya 2 - 3 dakika daha devam edin. 3 su bardağı su ve tuz ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
Yemeği ocaktan indirdikten sonra biraz bekletin. Yumurta sarısı ve yoğurdu birlikte çırpı. Yavaş vavas karıştırarak vemeğe ilave edin.
Logged
Sayfa: [1] |   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

 
wep tasarim yilmaz bektaş mail yilmazbektas61@hotmail.de TEL 05343370091

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it